Verandermanagement door Pro Circle

Verandermanagement, ook wel change management genoemd, is een vorm van management die zich in het bijzonder bezig houdt met het veranderen van de structuur en/of de werkwijze van een organisatie. De verantwoordelijkheid voor het begeleiden van grote en complexe veranderprocessen komt vaak bij managers te liggen, die hier niet goed op voorbereid zijn. Tijdens dergelijke projecten worden ze geregeld geconfronteerd met uiteenlopende valkuilen en obstakels. Ook spelen er steeds nieuwe verandereisen; trajecten moeten succesvoller, sneller en geruislozer verlopen. Vanuit managers is er daarom een groeiende behoefte ontstaan aan de meest recente inzichten op het gebied van effectief en succesvol verandermanagement. Pro Circle biedt daarom de training verandermanagement aan. De training is zowel geschikt voor interim medewerkers die bij andere bedrijven veranderingen doorvoeren, als voor managers die binnen de eigen organisatie voor een veranderingstraject of reorganisatie staan.

Inhoud

Het slagen van veranderingen in organisaties ligt voor een belangrijk deel in handen van managers. Zij zijn immers verantwoordelijk voor het realiseren van de verandering. Speciaal voor deze doelgroep heeft Pro Circle de training verandermanagement ontwikkeld. Hierbij is het belangrijk om uzelf de volgende vragen te stellen:

  • Wat verandert er?
  • Wat is het gewenste resultaat?
  • Wat is daarin mijn rol?

In deze training wordt door onze ervaren trainers alleen aandacht besteed aan de belangrijkste stappen en aandachtsgebieden. Ook krijgen deelnemers concrete handvatten aangereikt om het gewenste resultaat te behalen. In de training change management wordt er dan ook veel aandacht aan het effect dat het eigen gedrag en de stijl van leidinggeven heeft op het resultaat.

In-company change management training

Verandermanagement/change management trainingen worden door Pro Circle als in-company trainingen aangeboden aan projectmanagers, interim-managers, organisatieadviseurs en managers die belast zijn met het doorvoeren van bedrijfsveranderingen. Het gehele proces van organisatieveranderingen komt aan de orde en een gestructureerde manier voor het definiƫren, aanpakken, organiseren en uitvoeren van veranderingen wordt behandeld. Het einddoel van verandermanagement is altijd het behalen van betere resultaten. Meer weten over deze training? Wij horen het graag!