Lean management training door Pro Circle

‘Lean’ bestaat uit een verzameling van methoden die gericht zijn op het verbeteren van de winstgevendheid van een organisatie, door het minimaliseren of zelfs elimineren van verspillingen zoals defecten, kosten en doorlooptijd. De Lean methode wordt ook wel de methode van het gezonde verstand genoemd: men gaat er vanuit dat een goede waarneming van een proces ervoor zorgt dat problemen en mogelijke oplossingen herkend kunnen worden. Dit bespaart een organisatie vaak veel tijd en geld.De specifieke opleidingen op het gebied van Lean management zijn niet alleen voor leidinggevenden toegankelijk, ook change agents, managers en direct leidinggevenden kunnen met de Lean training van Pro Circle aan de slag.

Inhoud

De oorsprong van Lean management ligt in de auto-industrie. De methode wordt tegenwoordig ook succesvol toegepast in andere branches om bedrijfsprocessen te optimaliseren en de concurrentiepositie van organisaties te verbeteren.

Pro Circle biedt Lean training aan, gericht op het overdragen van kennis en het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van Lean management, zoals:

  • Denken in processen
  • Herkennen wat wel en geen waarde toevoegt voor de klant
  • Waardestromen in kaart brengen: analyseren en meten
  • Procesverbeteringen uitvoeren
  • Verspillingen elimineren en kostenbeheersing

Lean management als denkwijze

Onze ervaren trainers beschikken over de juiste kennis en kunde om ook grotere en complexere projecten succesvol te kunnen behandelen. Lean training wordt veelal als in-company training aangeboden, zodat het door deelnemers mogelijk wordt de geleerde vaardigheden direct in een praktijksituatie toe te passen. Wij beschouwen Lean als basis van succes, plezier en betrouwbaarheid. Lean management is in de ogen van onze trainers dan ook vooral een denkwijze: een cultuur van werken waarin de verantwoordelijkheid en het plezier van werken weer komen te liggen bij de mensen die het werk maken. Lean verbetertrajecten worden dan ook altijd als maatwerk gezien. Wilt u meer weten over de lean management training? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Bekijk de brochure voor de Lean introductie workshop

Bekijk de brochure voor de Lean management training