Training klantgericht verkopen

In de huidige economische situatie, waarin concurrentie steeds meer toeneemt, is een klantgerichte houding essentieel voor het voortbestaan van een organisatie. Dit begint al bij het voeren van gesprekken met (potentiële) klanten. Altijd gaat het erom de organisatie goed te profileren, de klant binnen te halen of juist tevreden te stellen en eventuele klachten op een klantgerichte wijze op te lossen.Trainingsbureau Pro Circle biedt diverse trainingen op het gebied van klantgerichtheid en klantgericht verkopen aan voor iedere werknemer die een functie bekleedt waar verkopen een onderdeel van is.

Inhoud

De inhoud van een dergelijke training wordt voor een groot deel bepaald in overleg met de opdrachtgever. Onderwerpen die onder andere aan bod kunnen komen bij een training klantgericht verkopen zijn:

  • Communicatie met de klant
  • Effectief communiceren
  • Behoeften signaleren
  • Luistervaardigheden
  • Goed advies geven
  • Klantgerichtheid
  • Bijverkoop; upselling en cross selling.

Korte theoriesessies worden afgewisseld met actieve praktijkopdrachten en groepstaken. Het grote praktische deel is bewust gekozen: klantgerichtheid kenmerkt zich immers door praktisch handelen. Hoe is er, in steeds wisselende situaties, toch adequaat in te spelen op de wensen en behoeften van de klant? Een leuke en leerzame training die specifiek is afgestemd op de wensen en behoeften van de klant. Ook de keuze van de trainer is bij ons maatwerk. Relevante kennis en ervaring in uw branche zijn vanzelfsprekend aanwezig.

Het belang van klantgerichtheid

De training wordt door Pro Circle in-company op maat verzorgd, iedere onderneming is immers uniek en heeft eigen sterke en zwakkere punten.  De exacte opzet en invulling bepalen onze trainers graag in samenwerking met de opdrachtgever op basis van een uitgebreid voortraject waarin we alle doelen in kaart brengen. Ons streven is het teweegbrengen van blijvende veranderingen op het gebied van klantgerichtheid, zowel bij mensen als binnen organisaties. Wilt u meer informatie over de cursus klantgericht verkopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.